Ultimul banc de criză

– Cum incepi in criză o afacere mică ?

– Cumperi una mare și aștepți…

Bancul asta mi l-a spus un om de afaceri, primul milionar in dolari pe care l-am cunoscut. Si continuă pe aceleași teme, cu treburi economice. Nu știe nimic de campionatul de fotbal, nu știe ce e Liga Campionilor, nu știe cine e Oana Zăvoranu. Nu se uită la televizor. Stie că exista trei tipuri de „bonduri” (eu de unele știam ce sunt – actiuni ale companiilor și de incă unele auzisem – „futures”), știe că o casă e o „liability” si nu un „asset”, știe cat costă fabricarea unui Logan. Ințelege de ce urmatoarea creștere economică majoră va fi a Chinei si a Indiei, ințelege de la ce a pornit criza – un singur cuvant, supraproducția. Stie că in criza ții banii lichizi – „cash” nene și nu asteaptă bottom-ul ca să investească. Stie că investiția este atunci cand cumperi, nu cand vinzi. Mi-a recomandat revista „The Economist” dacă vreau sa mai ințeleg cate ceva din fenomenul economic.

Hobby-ul lui sunt banii. De unde vin, ce sunt, cum se fac și cum se cheltuie. Poate parea arogant cand incepe discuția cu fraze gen „cand m-am dus cu Porsche-le la service luna trecuta”. Poate chiar e, dar nu asta m-a interesat – de la un țaran de Dorobanti care a traficat terenuri pana la el e distanța mare. Ci preocuparile pe care le are, scrise mai sus.

In final insa m-a lovit sub centura, citez: „Cea mai buna investiție pe care am facut-o vreodata a fost in viața, familie, prieteni, sanatate. Asta a fost și va ramane cea mai buna investiție.”

Reclame

1 comment so far

  1. […] spus mai de mult ultimul banc de criza. Acum am avut ocazia sa ma intalnesc din nou, fata in fata, cu un investitor, de asta data olandez. […]


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: