Unde sunt multi, nu e de bine

Cand lumea se ingramadeste undeva, ceva e putred. Un peste s-a imputit acolo.

Pe sistemul „Reguli de blog: Nu generaliza!”, nu stiu cu care exemplu sa incep aceasta situatie total GENERALA.

Caritas. Niste baieti fac un joc piramidal. Lumea se baga. Mirajului banilor usor castigati, fara munca, cu minim de efort nu ii rezista prea multi. Asa ca buluc, MULTI oameni extaziati baga bani in speranta ca ii vor scoate mai tarziu inzecit. Cand piramida se naruie, oamenii raman perplecsi si cu buza umflata.

Mania lalelelor mi se pare incredibila. Respectivii ajunsesera sa ofere un teren de 49000 de metri patrati pentru doua lalele. MULTA lume, din toate clasele sociale, au speculat in comertul cu lalele in acei ani. Asa ca o paranteza, asta se intampla in 1637, dovada ca natura umana a ramas aceeasi, alte lucruri s-au schimbat in jurul nostru de atunci si pana acum.

Balonul imobiliar mondial, despre care am mai scris – graficele vorbesc de la sine. FNI. Delfin. Bula DOT-COM. Bula petrolului. Nimic nu e gratis. Bursa, in general, creste cu 10% pe an, spun „analistii”. Am observat ca au aparut la un moment dat reclame la BVB la televizor – sariti lume, se dau bani moca. Dupa cateva luni, bursa a inceput sa scada si pana in martie 2008 a tot scazut. In acelasi an de gratie 2008, oamenii inca se mai baga la super scheme de imbogatire rapida. Hmmm, sa intuiesc urmatoarea bula ecologica – deja masinile hibride costa cat masinile de lux pe combustibili clasici si bateriile au preturi ametitoare. Si asa mai departe, multe bunuri legate de ecologie vor avea cresteri astronomice de pret, ca sa salvam, nu-i asa, planeta, biata de ea…

Munca este grea. Mirajul combinatiilor, smecheriilor, banilor castigati usor, imbogatirilor peste noapte a existat dintotdeauna si vor mai exista de acum incolo. Doar trebuie sa traiasca si loteria, casele de pariuri, brokerii de la bursa, agentii imobiliari, fondurile de investitii si alti baieti care vand vise si bani inmultiti peste noapte. Si MULTA lume se baga, gandindu-se „Pai ce, noi suntem mai prosti, noi muncim ?!?”. De fapt, baza dezvoltarii civilizatiei este munca. Cei care planteaza,  zidesc, macina, scriu, cauta, gandesc, proiecteaza, extrag, transporta, produc si mai ales au viziune au dus omenirea mai departe. Lenesii, comozii, combinatorii, spagarii, smecherasii sunt paraziti care nu folosesc societatii la nimic.

Abia astept sa vina vre-unul sa-mi zica o super afacere si investitie pe care a gasit-o el, ca toata lumea se baga, ca vin milioanele cu sacii – sa-l trimit la cacat. Mentalitatea de turma pute.

Reclame

No comments yet

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: