260 Euro

As putea sa enumar o mie de locuri interesante de vizitat in Viena, de lucruri de facut sau de restaurante bune. Dar ar fi aceleasi ca pe o mie de alte locuri de pe net. Interesante insa sunt povestile omului obisnuit.

In ultima plimbare acolo am discutat cu o persoana despre viata in Viena. Spunea ca sta cu chirie intr-un apartament de trei camere, intr-o camera din cele trei, si da 260 Euro pe luna. Apartamentul se afla in zona statiei de metrou Schottenring, la doua statii de centrul Vienei (Stephansplaz) si la doua statii de Primairie (Rathaus). Deci central. La un calcul minimalist, 260 E pe camera inseamna 780 E pe luna chiria unui apartament de 3 camere aproape de centrul Vienei. Dar am fost contrazis. Nu chiria, ci tot ce tine de apartament. Deci in 260 Euro avem chiria, intretinerea, gazele, electricitatea, gunoiul si firma care se ocupa de administratia blocului.

Acum, prin analogie cu minunata si plina de sosele largi si de pasaje asfaltate si de spatii verzi capitala, in Bucuresti  chiria medie a unui apartament de 3 camere este 450 Euro. Asta intr-o zona medie, insa zona din Viena despre care am vorbit nu este medie, ci e aproape centrala. Astfel, pentru o buna comparatie consider ca intr-o zona asemeneatoare din Bucuresti chiria este cam 550-600 Euro. Iar restul de cheltuieli adunate ajung la 150-200 de Euro – la fel pentru o zona aproape centrala – iata aici o alta cifra mult mai piperata decat a mea. Dupa un calcul minimalist, avem total cheltuieli intre 700 si 800 de Euro pentru un apartament de 3 camere in Bucuresti comparat cu unul asemenator in Viena care ajunge la un pret de 780 Euro.

Recapitulare: Bucuresti 700-800 Euro, Viena 780 Euro.

Inca doua linkuri inainte sa trageti singuri concluziile comparatiei: unu si doi. Si o gluma de austrieci aroganti, uitandu-se la fluturasul de salariu: „La naiba, iar are 4 cifre!”

Reclame

No comments yet

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: