Risipitor

Cam asta e antonimul lui chibzuit. Mai poti spune neatent cu banii, mai poti spune mana-larga, mai poti spune cheltuitor. Suna foarte a societatea noastra, nu? Parca si vezi gramezile de giboni ingramadindu-se la reduceri. Adica lumea aia se calca in picioare ca sa cheltuie bani!!! Voi realizati asta? Oamenii voiau sa fie primii la CHELTUIT.

La munca se ingramadeste careva? E vreo coada mare la tras la jug? Nu e… Deci de produs nimeni, de consumat toti. Bine, e putin exagerat, dar poate ca in situatia asta de criza am ajuns cu totii pentru ca mai putin producem si mai mult consumam. Pentru ca munca e grea, dar sa stai la cafea toata ziua si sa cumperi boarfe nu e. Si daca tot sunt bani, sa-i tocam 🙂

Deja a fi risipitor nu mai e un defect, e normalitate. Poate chiar mai mult de atat, e de laudat. E si incurajat de societate, de mass-media, de tot. Cumparati cat mai mult, cat mai scump si cat mai fara rost. Chiar bei 6 beri sau le cumperi pentru ca sunt 5+1 gratis(grea si asta :))? Chiar iti trebuie 12 pachete de servetele roz sau le iei pentru ca sunt roz si dau mai bine? Chiar iti trebuie o casa atat de mare sau doar vrei sa pari instarit? Chiar iti trebuie o masina de 300 de cai putere ca sa stai la semafor si sa dai in gropi in Bucuresti? Iti cumperi caine sa-i dai Pedigree cand tu manaci parizer? Intrebari de bun simt, cu raspunsuri trecute in tacere. Si nu doar romanii sunt asa. Un prieten care a fost in Los Angeles in decembrie nu a putut sa cumpere o singura bere din supermarket. Minim 12. Pe sistemul „Daca vrei o singura bere, du-te la carciuma”.

Si cand ai 22,23 asa si vezi astfel de anomalii te lupti cu oamenii si vrei sa ii convingi ca sunt retardati (silly you!) si ca fac greseala vietii lor in cazul unei case sau masini sau ca au obiceiuri proaste de cheltuit in rest. La 25 te calmezi

Reclame

2 comments so far

  1. Darky on

    Foarte adevarat. Dar chestia e ca noi suntem prosti si acceptam toate astea…si intr-adeavar, noi romanii suntem niste lenesi iremeiabili…sunt prea putini care mai muncesc pentru ca le place, si in nici un caz doar pentru bani…-_-„”

  2. Mihai on

    Si daca nu le acceptam ce sa facem? Sa ne luptam, sa formam opinii, sa schimbam lumea? Fuck the world… Zice mama: „Mama nu te mai enerva, nu schimbi tu lumea! Vezi-ti de ale tale…”


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: