Definitia nebuniei

Este sa faci acelasi lucru si sa astepti rezultate diferite.

In momentul in care astepti lucruri noi sa se intample, e clar ca trebuie sa actionezi diferit, sa te comporti diferit. Sa schimbi ceva. Doresti atentia unei persoane, e momentul sa intri in vorba cu ea. Doresti o masina noua, e momentul sa incepi sa strangi bani. Dorest un loc de parcare, deszapezeste-l! Doresti sa pleci undeva departe, e momentul sa incepi sa cauti destinatii. Doresti sa faci o bucurie cuiva drag, e momentul sa incepi sa asculti ce isi doreste. Doresti o viata mai buna, e momentul sa incepi sa o schimbi.

Nebunie poate e mult spus pentru cele de mai sus. Dar ignoranta, lene, inconstienta poti sa ii spui. Asta pe langa ca sfideaza orice logica sa astepti sa ti se intample ceva bun fara sa faci nimic. Schimbarile pe care le poti face se incadreaza intr-o plaja larga. Sa scrii pe blog, sa insiri cuvinte care se transforma in pareri pe care oamenii le citesc si le judeca, tot o schimbare este. Si sa nu mai mananci la KFC inseamna tot o schimbare. Si sa cauti un job mai bun de fiecare data cand te nemultumeste cel vechi nu e deloc usor. Dar sa persisti in prostie, in ignoranta, in mediocritate si apoi sa te plangi ca nu se schimba nimic este foarte usor. Bun, deci n-am schimbat nimic, ce grea e viata. Pai viata e grea de cand te nasti pana mori daca esti un pasiv care asteapta in loc sa actioneze. De ce te mai miri ca nu se schimba nimic in viata ta daca tu faci acelasi lucruri???

Si acest post se incadreaza in categoria „ce pula mea zice asta aici, normal ca asa e, nu e nevoie sa citesc pe un blog, stiu si eu asta”. Ei bine, se pare ca aceste banalitati total logice, aceste oarecum silogisme, care au sens in orice circumstanta, care sunt adevaruri generale sunt de fapt ignorate cu buna stiinta de multi. Nah, nu de multi, de aproape toti. Poate si de mine uneori, de ce sa nu pun punctul pe i. Si nu, nu e de ajuns sa constientizezi greseala, trebuie sa incerci sa o si indrepti…

Iar am zis!

Reclame

No comments yet

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: