Muzeul Berii

Poate parea masochist titlul, pentru ca berea e facuta, nu-i asa, ca sa o bei, nu ca sa te uiti la ea. Am ajuns la Muzeul Berii din Salzburg dupa ce ne-am ratacit pe stradute, ajungand cu masina pe alei pietonale, din cauza GPS-ului. Asta dupa ce mai vazusem vacile de pe campurile de la marginea Budapestei sau orasul Gyor tot din cauza magnificului aparat. Era probabil unu’ praf, chinezesc si facut pe vapor. Dar sa nu divagam iar, sa revenim la bere…

Muzeul se afla destul de aproape de centru, la intoarcere am facut 5 minute pana la parcarea din stanca. Cladirea arata destul de modern, n-ai zice ca acolo este o fosta fabrica de bere.

In muzeu este prezentat tot procesul de fabricare a berii, de la campurile cu plante cultivate pana la imbuteliere si livrare. De asemenea, se pune accent pe traditia austriecilor in acest domeniu.

In continuare, dupa fabricare si transport la bodega, partea cea mai interesanta este promovarea bauturii. Berea este traditionala in Austria de la mama ei, dar publicitatea niciodata nu strica. Promovarea berii austriece se face in multe din tarile Europei, au pus un dop cu steagul pe fiecare dintre ele. Si da, au o varietate enorma de marci, pentru toate gusturile. Grea decizie pe care sa o incerci.

De fapt, finalul vizitei este cel mai interesant. Finalul se refera la bautul berii, care este oarecum neobisnuit. Bei bere intr-un muzeu, fie el chiar al nobilei bauturi, intr-o tara civilizata din vest. Imi inchipui la noi la Antipa cum ar arata o gasca de tineri cu o bere la pet dupa ei vizitand muzeul :). Sa nu divagam. In biletul de intrare era inclusa si o „degustare”, cat si o mica atentie, gen o sticla pentru acasa sau o halba, la alegere. Degustarea insemna… hmmm… un kil de bere. Da, trei halbe de 0,33 litri cu diferite tipuri de bere, de la nefiltrata pentru ficatul de tabla pana la cea cu gust de lemon de la care ti se ia de baut instant.

S-a baut ceva! Experienta oricum merita din toate punctele de vedere. Pont: Mergeti fara masina!

Reclame

No comments yet

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: