Managementul timpului in 3 pasi simpli

Pasul 1: Nu o mai arde aiurea!

„N-am timp frate de nimic!”. Zic asa, in medie: 1 ora pe zi citit stiri irelevante, 1 ora pe zi hlizit la comentariile retardatilor, 1 ora pe zi citit mailuri spam, 1 ora pe zi pauza de relaxare, 1 ora pe zi visat la vacanta, 1 ora pe zi telenovela preferata/Lost/Prison Break, 1 ora pe zi porntube, 1 ora pe zi… NORMAL CA N-AI TIMP! Recunoaste, o arzi aiurea. N-ai chef sa faci ceva interesant, ti-e lene si esti un comod. Si astfel te preocupi de nimicuri, de lucruri minimaliste, de mondenitati. Arsul aiurea nu a fost niciodata bun si nici nu va fi vreodata – duce doar la mai multa lene , la mai mult timp pierdut.

Pasul 2: Preocupa-te de chestii cu adevarat importante!

Vremea de afara nu e ceva cu ADEVARAT important, nici cotatia actiunilor la bursa nu e cu ADEVARAT importanta daca nu ai un portofoliu. Nici cu cat au crescut scazut vanzarile de masini nu e cu ADEVARAT important daca nu esti vanzator de masini. Nu mai vorbesc de viata mondena a vedetelor – dupa aia poate sa te acuze lumea ca esti arogant si te crezi superior ca n-ai televizor. Si nu, nici cum sa arunci in aer o rulota folosind benzina si un chibrit nu e interesant, chiar daca e la Discovery – si ei au emisiuni retardate. Mai bine citeste o carte interesanta, iesi in parc cu rolele schiurile, bea un vin fiert. Sincer.

Pasul 3: Daca inca „n-ai timp” dupa ce ai aplicat punctele 1 si 2, ce sa zic, mai citeste o data punctele 1 si 2. Insista. Daca tot nu iese nimic bun, incearca o zi de 36 de ore, poate atunci ai timp… Iar sunt magar ?!?!

Reclame

2 comments so far

 1. ciui on

  cred ca la punctul doi ai uitat un factor cu adevarat important – odihna – poate pe moment nu e importanta dar pe parcurs o sa te ajute sa ai rezultate mai bune

 2. Negoita Mihai on

  De acord cu tine, timpul ti-l faci tu, si tu si Donald Trump sau mai stiu eu cine tot 24 ore are la dispozitie pe timp (ma rog acum dupa cutremurele astea, savantii spun ca am pierdut 1 microsecunda si ceva, dar asta e).
  Unii zic ca ce rost are odihna cand oricum ne vom odihni „mai incolo” suficient ca sa zic asa, insa parerea mea e ca iti grabesti plecarea si iti faci zilele mai amare.

  Daca vrei sa reusesti in viata ar trebuie sa te procupi in principal de lucrurile neurgente dar importante pe termen lung.

  Traiti cu pasiune ! 😉


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: