Prostia distractiva – partea I

Ziceam ca imi plac prostii pentru ca sunt distractivi. Si am gasit un exemplu ideal, genial.

Se ia un site de nisa si se studiaza. Nisa este construirea armelor medievale de asediu. Hmmm, sa mai citim o data: nisa este construirea armelor medievale de asediu. Site: http://www.medieval-castle-siege-weapons.com. Articol: http://www.medieval-castle-siege-weapons.com/build-trebuchets.html. Si da, e o intrebare de bun simt: Cine vrea sa construiasca un TREBUȘET? Si chiar asa, cine pula mea vrea sa construiasca asa ceva???

„So, you would like to build Trebuchets?”. Ihi, e visul meu umed de mic copil. Si apoi sa ii tarasc pe aia ciuruiti de arma mea medievala prin oras ca semn al victoriei. Visam asta intre momentul cand ma jucam cu puta in tarana si momentul cand chinuiam pisicute. Nga.

„If you think the idea of building a Trebuchet in these modern times is absurd, think again.” Deci, sunt „perspicaci”. S-au gandit ca ar putea fi luati la misto, niste adevarati clarvazatori, niste oameni cu viziune. Si o spun asa pe un aer de superioritate, ca Badea cand vorbeste despre cauciucurile de iarna, de te fac sa citesti in pula mea tot articolul de teama ca „Bha, m-am retardat, astia chiar au un motiv sa construiasca un trebușet???”.

NU. Absolut niciunul. O ard in continuare cu echipe multinationale (suna corporatist, nu-i asa?) care s-au adunat sa construiasca arme medievale de asediu, adica ceva TOTAL INUTIL. Fix ca intr-o multinationale, o galeata cu prosti se aduna la o sedinta si vorbesc despre cacaturi fara noima.

„Proiectul asta o sa fie o bomba!”

In continuare, urmeaza intrebarea maximala, un fel de ce a fost mai intai, oul sau gaina: „Will you build Trebuchets with a fixed counterweight system or make Trebuchets loaded with a swing counterweight system?” Deci sunt decizii de luat, experti de consultat, nu poti asa, sa contruiesti cum vrea muschiu’ tau. Si tot ei dau raspunsul din putul gandirii: „When the master builders of the middle ages set out to produce Trebuchets, they built them with one goal in mind. To wreak as much destruction as possible and whatever design best accomplished this purpose is the design they would employ.” Coaie, esti nebun?!?! Adica sa construim ceva care are ca scop unic sa distruga cat mai mult??? Mult prea tare, da si mie jointu’ ala!

Si la final cireasa, disclaimerul, scoaterea (de la „m-am scos” vine, nu va ganditi la tampenii): „When you build Trebuchets, you must consider not only the immense weight of the missile the Trebuchet will be expected to hold, but also you must consider that you Trebuchet has to throw this missile, preferably several hundred yards.” Deci trebuie sa o si folosesti, sa o pui sa traga, nu o construiesti doar asa ca esti un patetic care se plictiseste de prea mult timp liber si n-are o viata. Si daca gasesti totusi o pajiste linistita si oarecum izolata in care sa construiesti arma medievala de aslat, trebuie sa fie si imensa. Daca gasesti un fermier binevoitor care are o hmmm… ferma vasta, mare, enorma, crezi ca te va lasa sa construiesti un trebuset daca ii promiti ca il umpli cu ingrasaminte si arunci spre recolte??

„Du-te-n pula mea!”

Aici oare ar fi un teren propice pentru construirea si testarea unui trebușet??

Casa Alba inainte ca niste teroristi sa construiasca un trebușet in fata ei

Distractiva prostia crunta, nu-i asa?

Reclame

No comments yet

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: