Nu exista probleme

Exista doar provocari. Doar obstacole pe care trebuie sa le depasesti.

V-am spus mai de mult ultimul banc de criza. Acum am avut ocazia sa ma intalnesc din nou, fata in fata, cu un investitor, de asta data olandez. La fel, milionar. Intotdeauna mai mult ascult si mai putin vorbesc datorita faptului ca am doua urechi si doar o gura, dar mai ales cand intalnesc astfel de oameni. Experienta de viata are oricine de la o anumita varsta incolo, dar „scoala de bani” pe care o poate oferi o astfel de persoana nu o gasesti oriunde. E ca si cum ai sta de vorba cu Tiriac – il asculti tati.

Si cand ii prezentam posibilele obstacole in inceperea si aducerea la bun sfarsit a unui proiect, ma loveste cu citatul din titlu: „There is no such thing as problems, only challenges”. Si m-a lasat asa pentru vreo 5 secunde blocat, realizand ce a zis si realizand cata dreptate are!

„The crisis will go on for 10 years from now on, you cannot use it as an excuse for not doing things now. Good business thrives during a crisis.” Ce e val, ca valul trece. Afacerile solide acum rezista, afacerile care au crescut pentru ca piata creste – ghici ghicitoarea mea.

„If you want to invest, invest in something you know and you like. It’s not like a dreadful job where you hate your guts every morning you wake up. It’s something you like. And the most important thing is to be in control, to know what you are doing. Don’t invest in agriculture if you’ve never grown a tomato in your life.” Pe sistemul ce iti place sa faci si ce stii sa faci? Pai asta si asta, pai o astfel de afacere incepi. Daca vrei sa faci crescatorie de iepuri, desi la prima vedere pare o super afacere, pasul unu e sa mananci o portie, sa vezi daca iti place si daca ai inlocui porcul de Craciun, mielul de Paste sau puiul de regim cu iepurila.

Nu, nu sunt proprietar de afacere, dar pasul unu e sa te informezi, sa citesti, sa asculti oameni care au facut asta. Apoi urmeaza actiunea.

Reclame

No comments yet

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: