Curiozitatile Vienei

  • Nu ai voie sa parchezi in districtul 1. Si nici in cele de in jurul lui, adica de la 2 la 9. Nu in sensul ca nu ai voie sa platesti sa parchezi acolo deloc, in sensul ca daca esti localnic sau orice esti si locuiesti acolo, nu ai voie sa detii un loc de parcare. Simplu.
  • In Vienna nu ai voie sa construiesti cladiri inalte in partea de vest a orasului. Parca vest. Nu conteaza unde exact. Conteaza de ce :). Vantul bate din acea parte si cand ajunge in est (parca est, la fel, nu conteaza), duce toata poluarea de la o mare zona industriala afara din oras. Iar cladirile inalte din vest ar opri sau ar deranja vantul si acesta n-ar mai duce la fel de cu spor poluarea afara din oras.
  • Metroul va merge vinerea si sambata non-stop. Asta e chiar paradoxal, pentru un oras asa de linistit.
  • Presedintele Austriei a castigat alegerile cu 78%. Motivul pentru care a maturat cu ei pe jos este ca principalul partid de opozitie, tineti-va bine, nu si-a desemnat candidat, pentru ca nu voiau sa isi strice imaginea (si mai mult) pierzand alegerile. Adica opozitia era atat de sigura ca pierde alegerile, incat a renuntat sa mai candideze. Va dati seama cat de bine le e astora in tara asta?
Reclame

2 comments so far

  1. Crin on

    hahahah :)) tare :)) cat timp nu devina presedintele un mic tiran singur pe scena politica, sunt sereni toti austriecii :))

  2. Mihai on

    am inteles ca in istoria lor post al doilea razboi mondial, TOTI presedintii au castigat cate doua mandate. ori sunt mici tirani cu totii, ori chiar ii voteaza lumea 🙂


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: